9.2 C
Rokiškis
2024 / 09 / 21

Teismas skelbs sprendimą byloje dėl itin žiauraus 15-metės nužudymo 

Ar jau skaitėte?

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį skelbs sprendimą baudžiamojoje byloje dėl itin žiauraus 15-metės nužudymo Šiauliuose. Nepilnametės nužudymu kaltinami trys asmenys, tarp kurių – nepilnametė mergina, dar vienas asmuo kaltinamas nusikaltimo slėpimu.

- Reklama -

Teisme išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje nepilnametė I. Z. (gim. 2007 m.), Edvinas Braziulis (gim. 1999 m.), Osvaldas Žvirgždas (gim. 2004 m.) kaltinami itin žiauriu 15-metės šiaulietės nužudymu, o Edvinas Žvirgždas (gim. 2001 m.) kaltinamas nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė teismo prašo E. Braziuliui ir O. Žvirgždui už itin žiaurių nepilnametės nužudymą skirti po 20 metų laisvės atėmimo bausmes, o nepilnametei I. Z. už tą pačią veiką – 10 metų nelaisvės.

Kitą kaltinamąjį E. Žvirgždą prokurorė siūlo pripažinti kaltu dėl nusikaltimo slėpimo ir skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė mano, kad visi trys kaltinamieji veikė tiesiogine tyčia, turėdami tikslą nužudyti 15-metę.

Valstybinė kaltintoja prašė teismo kaltinamųjų atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažinti tai, kad kaltinamieji nusikalstamą veiką padarė, būdami apsvaigę nuo psichiką veikiančių medžiagų. Kaltinamojo E. Braziulio atsakomybę sunkinančia aplinkybe paprašyta pripažinti tai, kad veiką padarė būdamas recidyvistu. Jis anksčiau buvo teistas.

- Reklama -

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute. Nepilnametė mergina I. Z ir du jaunuoliai E. Braziulis ir O. Žvirgždas yra kaltinami tuo, kad jie, veikdami bendrininkų grupėje, būdami, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę, pakvietė 2006 m. gimusią merginą į butą ir neleisdami jai išeiti, atėmę iš jos telefoną, sumušė nepilnametę (konstatuoti daugybiniai smūgiai kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu į galvą ir kitas kūno vietas).

Nustatyta, kad ant marginos veido buvo spaudžiama pagalvė, į jos burną įkištas skuduras, galva, rankos apvyniotos lipnia juosta. Bylos duomenimis, daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukeltas didelis fizinis skausmas ir kančios.

Nuo patirtų sužalojimų 15-metė mirė įvykio vietoje. Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su E. Žvirgždu nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną, apie 21 val. 30 min., nužudytosios merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Gytis Pankūnas (ELTA)

TOP naujienos

2022-ieji su skaidriai dirbančiojo ID: sumažėjo nelegaliai ir padaugėjo oficialiai dirbančių statybininkų

Dar pernai balandį įsigaliojo reikalavimas statybos darbus atliekantiems asmenims turėti skaidriai dirbančiojo identifikavimo kodą. Nors Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pernai beveik ketvirtadaliu (23 proc.)...

Kaip vasarą pasiruošti rudens darbams: asmeninės trenerės patarimai

Daugelio sričių specialistai, tarp jų – ir švietimo srities darbuotojai, sutiks: vasarą darbų tempas tarsi sulėtėja, išsiųsti elektroniniai laiškai grįžta su automatiniu atsakymu apie...

Kovo 9-oji, antradienis, Lietuvos vardo diena

Kovo 9-oji, antradienis, 11 savaitė. Saulė teka 6.49 val., leidžiasi 18.11 val. Dienos ilgumas 11.22 val. Mėnulis (delčia). Vardadieniai: Dangyra, Dominykas (Domas), Domininkas, Pranciška (Pranė), Savijus, Visgailė, Žygimantas. Datos: Lietuvos...

Artimiausiomis dienomis kaitra didės

Liepos 8-os dieną daugiausia vakariniuose ir šiaurinuose rajonuose trumpas lietus, vietomis smarkus, perkūnija. Per perkūniją vietomis kils gūsingas vėjas iki 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra...

Antrasis karantinas keičia pirkėjų įpročius: dažniau apsiperka internetu, ieško kitokių prekių

Šį karantiną gyventojai natūraliai lygina su buvusiu pavasarį, o verslas teigia išmokęs naujas pamokas. Mažmeninės prekybos tinklo UAB „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas pasakoja, kad pirmojo karantino metu įgyta patirtis šiandien ne tik padeda daug...

Kompensacijas už darbuotojų testavimą gaus platesnis ratas įmonių

Testuoti savo darbuotojus ir už tai gauti kompensacijas galės visas smulkusis ir vidutinis verslas – panaikinta sąlyga, kad kompensacijos būtų mokamos tik tiems verslams, kurių veikla buvo uždrausta ar apribota karantino metu. „Sulaukėme daugybės signalų,...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS